Omdat er in de streek rond Oudenaarde weinig te beleven viel op gebied van metalmuziek, besloten een paar vrienden en vriendin om daar eens verandering in te brengen. Toen alle officiële formaliteiten achter de rug waren werd er op relatief korte tijd beslist om een klein festivalletje te organiseren. De naam werd redelijk gemakkelijk gevonden  (één van de organisatoren had 2 jaar ervoor al Oudenaarde Beeft georganiseerd en zodus is de naam meegegroeid met de locatie waar ZB tegenwoordig georganiseerd wordt) en bevriende bands werden aangesproken.  Na een behoorlijke opkomst en lovende kritieken kon de eerste editie als geslaagd beschouwd worden en uitgekeken worden naar de volgende editie

https://www.hln.be/in-de-buurt/zingem/rockavond-zingem-beeft-met-drie-bands~ae50d46e/

 

Na de geslaagde editie van 2017 werd er besloten om een versnelling hoger te schakelen. Er werd van locatie veranderd. Nog steeds in de gemeente Zingem, maar naar deelgemeente Ouwegem, alwaar we een prachtige zaal ter onze beschikking kregen: CC De Griffel. Via kontakten met bevriende bands belanden we in Torhout waar Ironborn een optreden gaf met  Hexa Mera als headliner. Twee vliegen in één klap. Bij Ironborn mag je altijd op ambiance rekenen en met Hexa Mera (Graspop en Metaldays) hadden we een Belgische topper beet. Signs Of Algorithms bekendheid ging ook in stijgende lijn en zijn bovendien zo goed als streekgenoten. Voor onze openingsband gaven we de voorkeur aan een band uit Zulte: Turpentine Valley. Toen nog volop bezig met zich te profileren, maar ondertussen al ver gevorderd (soundtrack De Twaalf). Opnieuw kregen we mooie reviews en klopte het financieel plaatje, dus op naar een volgende editie.

https://www.amped-up.be/2018/11/10/zingem-beeft-de-griffel-ouwegem-3-november-2018/

https://metalfans.be/reports/5583/zingem-beeft-maakt-zijn-naam-helemaal-waar

http://www.belgianmetalshredder.be/festival_article/48

 

De zoektocht naar bands die dit jaar ons podium zouden bevolken verliep iets minder vlot dan de vorige editie. Na zijn doortocht op Alcatraz Hardrock and Metal Festival had Bark een goede indruk achtergelaten en was de headliner al zo goed als zeker. Na het optreden op Headbanger's Balls Fest in Izegem was Chalice ook een feit. Gitarist Sven van Basement Critters is ondertussen een vriend geworden, dus die  link was ook vlug gelegd. Met nog één plaats om op te vullen en een grote voorkeur van medeorganisator Sofie werd beslist om Marche Funèbre aan boord te halen. Bovendien hadden deze Mechelaars nog een première voor ons, nl een video-opnamen van hun nieuwste single. Opnieuw was Zingem Beeft 2019 een succes. Op naar 2020 !

https://metalfans.be/reports/7966/zingem-beeft-stilaan-klaar-voor-internationale-bands

https://www.rockportaal.nl/zingem-beeft-de-griffel-kruisem-belgie-16-11-2019/

http://belgianmetalshredder.be/festival_article/72?fbclid=IwAR3yiwAJ1l4WJT0LMdLJfQ_u_ulmFyzODO_P-gpFj4l9fKmWqodDbw3ArsI

https://www.facebook.com/zingembeeft/videos/2626765670677303/?modal=admin_todo_tour

 

Na de editie van 2019 hebben we de koppen bij elkaar gestoken en beslist om onze affiche uit te breiden tot 5 bands

Helaas werd deze vanwege het coronavirus geannuleerd.

Op naar editie 2021, vijfde jaargang en .......

Door corona werd helaas de editie van 2020 afgelast, maar wij hebben alle bands opnieuw kunnen overtuigen om terug paraat te staan voor de editie 2021.

Omdat 2021 eigenlijk de vijfde jaargang zou zijn van ons festival -en ter compensatie voor de afgelaste editie van 2020- presenteren we een extra band op de affiche.

Reeds geboekt voor 2019 maar door omstandigheden  niet kunnen doorgaan: Fire Down Below.

Outstanding op Alcatraz metal Fest en nu dus op het podium van Zingem Beeft. Zij gaan de affiche vervolledigen met de bands die  na het coronajaar, in 2020 al reeds paraat stonden: Thurisaz, Komah, Splendidula, Temptations For The Weak en Our Common Sense.

Afspraak op 06/11/2021 in De Griffel - Kruisem vanaf 17.00 uur